Menzil (TASAVVUF ADRESİNİZ) SiLSiLE - tarih genel kültür
   
TASAVVUF DİYARI
 





Ana Sayfa
Açıklamalarıyla 99 Esma
Hatim- mukabele
Çeşitli Dualar
Silsile
Tasavvuf Edebiyatı
Tasavvuf Yazıları 
Menkîbeler
İlahiler ve Kasideler
İslâmi Flash
İslami Haberler
İslâm Kütüphanesi
İslami Siteler- TOPLİST
İslami Soru ve Cevaplar
İslami Sözlük
İslami Videolar
Rüya Yorumları- Tabirleri
Kadın 

Popüler
Oyun
Bilgisayar önerilerimiz
ZİYARETÇİ DEFTERİ


AŞERE-İ MÜBEŞŞERE

>>1.Hz. Ebu Bekir
>>2.Hz. Ömer bin Hattab
>>3.Hz. Osman bin Affan
>>4.Hz. Ali Bin Ebu Talib
>>5.Talha bin Ubeydullah
>>6.Zübeyr bin Avvam
>>7.Sa'd bin Ebi Vakkâs
>>8.Abdurrahman bin Avf
>>9.Ebu Ubeyde bin el-Cerrah
>>10.Said bin Zeyd

ASHAB-I SUFFA

>>Bilal-i Habeşî{R.A.}
>>Selmân-ı Farisî{R.A.}
>>Enes bin Malik{R.A.}
>>Hâlid Ebâ Eyyubel-Ensâri{R.A.}
>>Abdullah bin Mesud{R.A.}
>>Huzeyfetul-Yemenî{R.A.}
>>Ebuzer-i Gıfarî{R.A.}
>>Ebuzer-i Gıfarî{R.A.}
>>Ammar bin Yâsir{R.A.}
>>Muaz Bin Cebel {R.A:}
>>Ebud-Derda{R.A.}
>>Ebu Musa el-Eş'ârî{R.A.}
>>Mikdad bin Esved{R.A.}
>>Halid bin Velid{R.A.}
>>Mus'ab bin Umeyr{R.A.}
>>Usame bin Zeyd{R.A.}
>>Erkam{R.A.}

 

 

Tasavvuf ve Tevbe 
Rabıta 
Tevessül ve Vesile 
Allah İle Kul Arasına Girmek 
Kutbul İrşad ve Tasarruf 
Ehl-ibeyt Kimdir 
Mürşide Teslimiyet Kölelik mi? 
Veliye Hürmetin Ölçüsü 
Kerameti İnkar Etmek 
Himmet 
İrşad nedir, Mürşid kimdir?


 

biraz fazlaca tarih

Soru 1- Emevi Devletinin yıkılmasından sonra, İslam devletinin başına geçen hanedann adıdır. 750- 1258 tarihleri arasında etkin olmuştur. Aynı hanedan 1261'den 1571 yılına kadar da Mısır'da halifelik yapmışlardır. Bu hanedanın adı nedir?

CEVAP- ABBASİLER

 

Soru 2- Dört halife devrinden sonra kurulan saltanatın adıdır. Bu saltanatın adı nedir?

CEVAP- EMEVİLER

 

Soru 3- Yeniçeri ocağı hangi Osmanlı padişahı tarafınddan kapatılmıştır?

CEVAP- 2.MAHMUT

 

Soru 4- Batı Anadolu'nun ve Yunanistan'ın eski büyük şehirlerinde din, ticaret ve yönetim merkezlerinin bulunduğu büyük meydanlara ne isim verilirdi?

CEVAP- AGORA

 

Soru 5- Konik yada piramit çatılı yuvarlak veya köşeli mezar kulesinin adı nedir?

CEVAP- KÜMBET

 

Soru 6- Celali ayaklanmasını bastırmakla ün kazanan Hırvat asıllı vezirin adı nedir?

CEVAP- KUYUCU MURAT PAŞA

 

Soru 7- 1. Dünya Savaşından sonra, vatana saldıran düşmanı yurttan çıkarmak için direnişe geçen milli gücün adı nedir?

CEVAP- KUVAYİ MİLLİYE

 

Soru 8- İspanya'da kurulmuş olan Endülüs Emevi devletinin başkenti neresidir?

CEVAP- KURTUBA

 

Soru 9- Osmanlı Devletini korumak ve Mısır sorununu çözmek amacıyla İngiltere, Rusya, Avusturya ve Prusya arasında yapılan dörtlü antlaşmanın adı nedir? (1840 yılında yapılmıştır.)

CEVAP- LONDRA ANTLAŞMASI

 

Soru 10- Osmanlı Padişahı Kanuni'nin katıldığı son seferin adı nedir?

CEVAP- ZİGETVAR ZAFERİ

 

Soru 11- İstanbul'da Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Osmanlı Devlet konutunun adı nedir?

CEVAP- YILDIZ SARAYI

 

Soru 12- Osmanlı Devleti ile Çarlık Rusya'sı 1792 yılında yapılan antlaşmanın adı nedir?

CEVAP- YAŞ ANTLAŞMASI

 

Soru 13- Fransız ihtilalinden sonraki tarihi dönemin adı nedir?

CEVAP- YAKIN ÇAĞ

 

Soru 14- Eski Türklerde hükümdar anlamına gelen kelime nedir?

CEVAP- YABGU

 

Soru 15- Amerika Birleşik Devletlerinin ilk devlet başkanının adı nedir?

CEVAP- GEORGE WASHINGTON

 

Soru 16- Osmanlı Devletinde Eflak ve Boğdan diye bildiğimiz yerlerin bugünkü adları nelerdir?

CEVAP- ROMANYA (EFLAK), MOLDOVA (BOĞDAN)

 

Soru 17- Vezir-i Azam'ın bugünkü karşılığı nedir?

CEVAP- BAŞBAKAN

 

Soru 18- Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ve 17. yy. da inşa edilen göremli sarayın adı nedir?

CEVAP- VERSAİLLES SARAYI

 

Soru 19- Bir hükümdarın ölümünden sonra yerine geçmeye aday kişiye ne isim verilir?

CEVAP- VELİAHT

 

Soru 20- Osmanlı padişalarının imza yerine kullandıkları özel biçimi olan işaretinin adı nedir?

CEVAP- TUĞRA

 

Soru 21- Endülüs'ün fethinde yer alan ünlü komutanın adı nedir?

CEVAP- TARIK BİN ZİYAD

 

Soru 22- Tanzimant Fermanı hangi Osmanlı Padişahı zamanında ilan edilmiştir?

CEVAP- 1.ABDÜLMECİD

 

Soru 23- 1937 yılında Tikrit'te doğan Iraklı yöneticidir. 1. ve 2. Körfez savaşları o bahane edilerek yapılmıştır. Halkına zulmüyle tanınan dikdatörün bir diğer zulmüyse Halepçe'de binlerce masum insanın katledilmesidir. Bu katilitanıdınız mı?

CEVAP- SADDAM HÜSEYİN

 

Soru 24- Osmanlı Devletinde özellikle mali işlerde kullanılan ve güneş yılına göre düenlenmiş olan takvimin adı nedir?

CEVAP- RUMİ

 

Soru 25- 19. yy.da İtalya'da başlaan ve ''yeniden doğuş'' anlamına gelen, Batı ve Orta Avrupa'da etkisini hızla gösteren sanat ve bilim harekatının adı nedir?

CEVAP- RÖNESANS

 

Soru 26- Son Osmanlı Padişahı kimdir?

CEVAP- SULTAN VAHDETTİN

 

Soru 27- Osmanlı Devleti ile Memlûklular arasında yapılan savaşın adı nedir?

CEVAP- RİDANİYE

 

Soru 28- Bütün Slav topluluklarını dış güçlerin, özellikle Osmanlı egemenliğinden kurtarmak için kurulmuş harekâtın adı nedir?

CEVAP- PAN İSLAVİZM

 

Soru 29- Devlet giderlerini karşılamak amacıyla Osmanlıda halktan onda bir oranında toprak ürünlerinden alınan vergiye ne ad verilirdi?

CEVAP- ÖŞÜR- AŞAR

 

Soru 30- Osmanlı Devleti'ndekendi isteğiyle padişahlık makamından çekilen ilk sultan kimdir?

CEVAP- 2.MURAT

 

Soru 31- İstanbul'un fethi çok çetin mücadelelerin akabiden gerçekleşmiştir. Fetih sonrası surlara Osmanlı bayrağını diken ya da surlara ilk çıkan Osmanlı eri kimdir?

CEVAP- ULUBATLI HASAN

 

Soru 32- Osmanlı Devleti'nde yürütmenin tepesinde padişah vardır. İdari mekânizmanın ikinci sorumlusu kimdir?

CEVAP- SADRAZAM

 

Soru 33- Kırım illeri hangi padişah tarafından fethedilmiştir?

CEVAP- FATİH

 

Soru 34- Lale Devri ile özdeşleşen ünlü sadrazamın adı nedir?

CEVAP- NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM

 

Soru 35- Osmanlı Devleti'nden ilk ayrılan ve devlet kurmuş olan halk kimdir?

CEVAP- YUNANİSTAN

 

Soru 36- 1.Murat hangi savaşta şehit edilmiştir?

CEVAP- 1.KOSOVA SAVAŞI

 

Soru 37- Osmanlı Devleti'nde en uzun süreyle kim padişahlık yapmıştır?

CEVAP- KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

 

Soru 38- Mustafa Kemal'e hangi savaştan sonra ''gazilik, mareşallik'' ünvanı verilmiştir?

CEVAP- SAKARYA

 

Soru 39- Mudanya Mütarekesini Türkiye adna kim imzalamıştır?

CEVAP- İSMET PAŞA

 

Soru 40- Osmanlı Devleti'nde ilk palamento seçimleri hangi padişah zamanında yapılmıştır?

CEVAP- 2.ABDÜLHAMİT 

(BOŞ BİR KAFA ŞEYTANIN ÇALIŞMA ODASIDIR (S.Similes).)

 

Soru 41- Osmanlılarda isyancılar tarafından öldürülen padişah kimdir?

CEVAP- 3.SELİM

 

Soru 42- T.C'nin üçüncü cumhurbaşkanı kimdir?

CEVAP- CELAL BAYAR

 

Soru 43- TBMM hükümetinin başka bir devletle imzaladığı ve varlığını kabûl ettirdiği ilk anlaşma hangisidir?

CEVAP- GÜMRÜ ANLAŞMASI

 

Soru 44- Preveze Deniz Savaşı hangi padişah zamanında kazanılmıştır?

CEVAP- KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

 

Soru 45- Batılıların ''Mavi Camii'' adını verdikleri Sultanahmet Camii hangi padişah zamanında inşa edilmiştir?

CEVAP- 1.AHMED

 

Soru 46- Kıbrıs hangi Osmanlı Padişahı zamanında fethedilmiştir?

CEVAP- 2.SELİM

 

Soru 47- Kitab-ı Bahriye adı verilen Akdeniz kıyıları ve adaları gösteren kitabın müellifi kimdir?

CEVAP- PİRİ REİS

 

Soru 48- Devlet idaresi ile ilgili bilgileri ''Siyasetname'' adlı bir kitapta derleyen meşhur Selçuklu vezirinin adı nedir?

CEVAP- NİZAM-ÜL MÜLK

 

Soru 49- 1473 tarihinde yapılan Otlukbeli Savaşı hangi iki devlet arasında oldu?

CEVAP- OSMANLI- AKKOYUNLU DEVLETİ

 

Soru 50- Sultan Adülhamit'in tahttan indirilmesinde hangi olayın büyük etkisi olmuştur?

CEVAP- 31 MART VAK'ASI

 

Soru 51- Osmanlı Devleti'nin Avrupa yakası veya Balkanlarda ki topraklarına ne isim verilir?

CEVAP- RUMELİ

 

Soru 52- Osmanlı Devleti'nin ilk kenti ve başkenti neresidir?

CEVAP- BURSA

 

Soru 53- Fatih Sultan Mehmet aynı zamanda şiire olan düşkünlüğüyle de tanınmaktadır. Fatih'in şiir yazarken kullandığı mahlasın adı nedir?

CEVAP- AVNİ

 

Soru 54- Hatay kısa bir süreliğine de olsa bağımsız bir cumhuriyet  olarak vücut bulmuştur. Hatay cumhuriyetinin  ilk kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı kimdir?

CEVAP- TAYFUR SÖKMEN

 

(BİR KİTAP TAVSİYESİ ''DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN'' ''NİHAT BEHRAM'')

 

Soru 55- Kunuri Savaşı hangi ülkenin bağımsızlığı için yapılmıştır?

CEVAP- KORE

 

Soru 56- Osmanlı devleti 1.Dünya Savaşı sonrası İttifak devletleri ile girdiği savaşı kaybetmiş ve itilaf devletleri ile tarihinin en kötü anlaşmasını imzalamak zorunda kalmıştır?

CEVAP- MONDROS ATEŞKES ANLAŞMASI

 

Soru 57- Ülkemiz Nato'ya hangi yıl katılmıştır?

CEVAP- 1952

 

Soru 58- Anadolu Hisarı'nı hangi padişah yaptırmıştır?

CEVAP- YILDIRIM BAYAZİD

 

Soru 59- Rumeli Hisarı'nı hangi padişah yaptırmıştır?

CEVAP- FATİH SULTAN MEHMET

 

Soru 60- Avrupa ülkelerine ilk defa elçilik açan padişa kimdir?

CEVAP- 3.SELİM

 

Soru 61- Akka Kalesi'nde ünlü Fransız Genarali Napolyan'a mağlubiyet tattıran Osmanlı komutanı kimdir?

CEVAP- CEZZAR AHMET PAŞA

 

Soru 62- 2.Mahmud'un Yeniçeri ocağını kaldırdıktan sonra yerine kurulan askeri birliğin adı nedir?

CEVAP- ASAKİRİ MANSURE-İ MUHAMMEDİYE

 

Soru 63- Çırağan Sarayı hangi Osmanlı Padişahı tarafından yaptırılmıştır?

CEVAP- SULTAN ABDÜLLAZİZ

 

Soru 64- Osmanlılarda potre ressamlarına ne isim verilirdi?

CEVAP- NİGARİ

 

Soru 65- Osmanlı Devleti'nde yapılan ilk nüfus sayımı hangi padişah zamanında yapılmıştır?

CEVAP- 2.MAHMUT

 

Soru 66- Mukaddes şehirlerimiz olan Mekke ve Medine'ye verilen ortak isim nedir?

CEVAP- HARAMEYN

 

Soru 67- 1868 yılında ilk Avrupai tarzda açılmış lise hangisidir?

CEVAP- GALATASARAY SULTANİSİ

 

Soru 68- Bugün kullanılan albay rütbesinin cumhuriyet öncesinde ki karşılığı nedir?

CEVAP- MİRALAY

 

Soru 69- 1986 yılında öldürülen İsveçin sevilen başbakanın adı nedir?

CEVAP- OLOF PALME

 

Soru 70-  Osmanlı Devleti'nin ilk sadrazamının adı nedir?

CEVAP- ALAEDDİN PAŞA

 

Soru 71- Osmanlı Devleti'nin bugünkü temellerinin atldığı Söğüt ilçesi bugün hangi ilimize bağlıdır?

CEVAP- BİLECİK

 

Soru 72- Osmanlı Devleti'nin daimi ve ücretli ordusunun yaya olarak savaşan kısmı olup ''Kapıkulu Akeri'' denen sınıfın en önemlive en mühim kısmına ne ad verilir?

CEVAP- YENİÇERİ

 

Soru 73- 1820- 1910 arasında yaşamış dünyanın en önemli hemşiresi olarak kabul edilir. İngiliz vatandaşıdır. Kırım Savaşı'nda yaralanan Osmanlı ve İngiliz askerlerinin tedavisi için büyük yararlıklar göstemiştir. Hemşirelik mesleğininde kurucusu sayılan bu hemşirenin adı nedir?

CEVAP- FLORANCE NIGHTINGALE

 

Soru 74- Eski Mısır hükümdarlarına Firavun denilirdi. Babil krallarına ne isim verilirdi?

CEVAP- NEMRUT

 

Soru 75- Hindistan'ın Agra kentinde ki ünlü Tac Mahal türbesini yaptıran hükümdarın adı nedir?

CEVAP- ŞAH CİHAN

 

Soru 76- Osmanlı'nın ilk resmi gazetesinin çıkması 2.Mahmut'un izni ile olmuştur. Bu ilk gazetenin adı nedir?

CEVAP- TAKVİM-İ VEKAYİ

 

Soru 77- 4 Nisan 1953 yılında Çanakkale Nara burnunda İsveç bandıralı bir sileple çapışarak batıp 81 denizcinin şehit olduğu Türk denizaltısının adı nedir?

CEVAP- DUMLUPINAR

 

Soru 78- Yazma kitapların başlıklarını,  sayfa kenarlarını renkli ve altın yaldızlı nakışlarla süsleyen sanatçıya ne isim verilirdi?

CEVAP- MÜZEHHİB

 

Soru 79- İstanbul'da Divan yolundan Nuruosmaniye Camiisine giden yolun köşesinde bulunan antik sütun Roma'daki Apollon tapığından sökülüp getirilerek buraya dikilmiştir. Bu sütunun adı nedir?

CEVAP- ÇEMBERLİTAŞ

 

Soru 80- Nemçe Osmanlılarda hangi ülkeye verilen bir isimdir?

CEVAP- AVUSTURYA

 

(SANAT GERÇEĞİ KAVRAMAMIZI SAĞLAYAN YALANDIR! (PİCASSO))


Soru 81- Besarabya, Tuna ağızlarında ve Bulgaristan'da yaşayan Ortodoks, Hristyan Türklerine ne ad verilir?

CEVAP- GAGAVUZ

 

Soru 82- 1871 yılında kurulan Türk ilimler akademisinin adı nedir?

CEVAP- ENCÜMEN-İ DANİŞ

 

Bunları biliyorsunuz, biliyorsunuz, biliyorsunuuuuuz... Biraz''cık'' GENEL KÜLTÜR!

 

Soru 83- İberik Yarımadasında bulununan iki ülkeden birisi Portekiz'dir. Diğer ülke hangi ülkedir?

CEVAP- İSPANYA

 

Soru 84- ''Şehname'' adlı eser 60 000 beyitten oluşmaktadır. Bu dünya klasiği eserin sahibini hatırladınız mı?

CEVAP- FİRDEVSİ

 

Soru 85- Arap olmayanlara verilen isim nedir?

CEVAP- ACEM

 

Soru 86- Türkiye'nin ilk sivil bayan yolcu uçağı plotunun adını biliyor musunuz?

CEVAP- ALEV KILIÇKESER

 

Soru 87- Osmanlı Devleti'nde sadrazamlık binası, hükümet konağına ne isim verilirdi?

CEVAP- BABIALİ

 

Soru 88- Davut peygambere karşı savaşan devin adı nedir?

CEVAP- CALUT

 

Soru 89- Allah'ın 99 isminden birisi olup cebreden, zor kullanan azamet ve yücelik sahibi anlamına gelen isim hangisidir?

CEVAP- CEBBAR

 

Soru 90- Nobel ödüllerini İsveç hangi yılan beri dağıtmaktadır?

CEVAP- 1901

 

Soru 91- Demokrat parti iktidarına karşı düzenlenip, sonundaAdnan Menderes'in idamıyla sonuçlanan ihtilal kaç tarihinde olmuştur?

CEVAP- 1960

 

Soru 92- NATO'ya karşı kurulup Komünizmin çökmesiyle 1991'de dağılan paktın adını hatırladınız mı?

CEVAP- VARŞOVA

 

Soru 93- ABD vatandaşıdır. Ay'a ilkayak basan kişidir. Daha sonra müslüman olduğuna dair riayetler vardır. Bu astronot kimdir?

CEVAP- NEİL AMSTRONG

 

Soru 94- Güneş sisteminin en küçük ve Güneşe en yakın gezegendir. Eski adı Utarittir. Bu gezegeni biliyor musunuz?

CEVAP- MERKÜR

 

Soru 95- Osmanlı Devleti'ni batılı anlamda düzenleme dönemidir. 1876'da başlayıp bir takım değişikliklerle 1908 yılına kadar süren bu yenileşme döneminin adı nedir?

CEVAP- MEŞRUTİYET

 

Soru 96- Çürümekte olan karbonla maddeden çıkan, havada sarı bir alevle yanan, renksiz gazın adı nedir?

CEVAP- METAN

 

Soru 97- 1475- 1564 tarihleri arasında yaşamış İtalyan heykeltraş, ressam ve mimarıdır. Bu kişiyi hatırladınız mı?

CEVAP- MİCHELENGELO

 

Soru 98- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan ulusal kitaplık, 16 Ağustos 1948'de Ankara'da açılmıştır. Bu kitaplığı hatırladınız mı?

CEVAP- MİLLİ KÜTÜPHANE

 

Soru 99- Çanakkale ve İstanbul Boğazlarının uluslararası statüsü ve Türkiye'nin boğazlar üzerindeki milli menfaatlerini belirleyen uluslararası anlaşmanın adı nedir?

CEVAP- MONTRÖ ANTLAŞMASI

 

Soru 100- Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetim merkezinin kısa adı nedir?

CEVAP- NASA

 

Soru 101- Sinir sistemimizi inceleyen bilim dalının adı nedir?

CEVAP- NÖROLOJİ

 

Sou 102- T.C'nin 7. Cumhurbaşkanı kimdir?

                     T.C'nin 8. Cumhurbaşkanı kimdir?

                     T.C'nin 9. Cumhurbaşkanı kimdir?

CEVAP- 7.Cumhurbaşkanımız: KENAN EVREN

                    8.Cumhurbaşkanımız: TURGUT ÖZAL

                    9.Cumhurbaşkanımız: SÜLEYMAN DEMİREL

 

Soru 103- Mısır'da Akdeniz ile Kızıl Deniz'i birbirine bağlayan deniz seviyesindeki su kanalının adı nedir?

CEVAP- SÜVEYŞ KANALI

 

Soru 104- Özbekistan'ın başkenti neresidir?

CEVAP- TAŞKENT

 

Soru 105- Bir olayın başlı başına bütünlük gösteren parçasına ne denir?

CEVAP- ANEKTOT

 

Soru 106- İlk Emevi halifesi Muaviye'nin oğlu kimdir?

CEVAP- YEZİD

 

(BİR KİTAP TAVSİYESİ: ''HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM'' ''AHMED ÂRİF'')

 

Soru 107- Addis Ababa hangi ülkenin başkentidir?

CEVAP- ETİYOPYA

 

Soru 108- Müsümanların Medine'den önce ilk hicret ettikleri ülkenin adı nedir?

CEVAP- HABEŞİSTAN

 

Soru 109- Ağrı- Doğubeyazıt'ta bulunan Osmanlılardan kalma arayın adı nedir?

CEVAP- İSHAK PAŞA

 

Soru 110- Ortaçağ'da Anadolu şehirlerinde kurulan Türk esnaf locasının adı nedir?

CEVAP- AHİLİK

 

Soru 111- İnsanların ve nesnelerin ruhlar tarafından yönetildiğine inanılan dinsel görüşün adı nedir?

CEVAP- ANİMİZM

 

Soru 112- Hz. İsa'nın doğduğu yer kabul edilen Filistin topraklarındaki şehir hangisidir?

CEVAP- BEYTÜLAHM

 

Soru 113- Kur'an-ı Kerim'de ''Kadınlar Suresi'' anlamına gelen sure hangisidir?

CEVAP- NİSA SURESİ

 

Soru 114- Cemiyet-ül Akvam adlı uluslararası örgütün bugünkü karşılığı nedir?

CEVAP- BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

 

Soru 115- Osmanlı döneminde Şura-yı Devlet denen adli kurumun bugünkü karşılığı nedir?

CEVAP- DANIŞTAY

 

Soru 116- Sebte boğazı olarak da bilinen iki kıtayı birbirinden ayıran boğazın adı nedir?

CEVAP- CEBELİ TARIK

 

Soru 117- Kopenhag hangi ülkenin başkentidir?

CEVAP- DANİMARKA

 

Soru 118- Osmanlı Devleti'nde ''Dahiliye Nezareti'' diye bilinen bakanlığın bugünkü karşılığı nedir?

CEVAP- İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

 

Soru 119- Osmanlı Devleti'nde ''Hariciye Nezareti'' diye bilinen bakanlığın bugünkü karşılığı nedir?

CEVAP- DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI


GENEL KÜLTüR KARIŞIK 
GENEL KÜLTÜR KARIŞIK 2

   

=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
Anket doldur para kazan - internetten para kazan - kolay para - üye ol, üye yap kazan - reklam izle para kazan - napolyon - helal para - internetten helal para - siten ile para kazan - facebook ile para kazan